Tortas ahogadas de camarón

Tortas ahogadas de camarón

2.5 77 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 porciones

Składniki

  • 1000 g de jitomate en cuartos
  • 2 chiles guajillo sin tallo y sin semillas
  • 100 g de puré de jitomate
  • 15 g de aceite vegetal
  • 50 g de cebolla blanca en trozos
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 1 cdita de paprika
  • 1000 g de camarones pelados
  • sal para sazonar al gusto
  • pimienta negra molida para sazonar al gusto
  • 150 g de crema ácida
  • 2 chiles chipotles adobados
  • 1 cdita de sal o al gusto
  • 1 cdita de concentrado de caldo de pollo en polvo, o al gusto
Crema
  • 250 g de mayonesa
  • 250 g de crema ácida
  • 1 cdita de sal
  • ½ cdita de pimienta negra molida

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1778.4 mg
Białko 19.9 g
Kalorie 1926.5 kJ / 460.5 kcal
Tłuszcz 37.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 11.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...