Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de jitomate, en cuartos
- 2 chiles guajillo, sin tallo y sin semillas
- 100 g de puré de jitomate
- 15 g de aceite vegetal
- 50 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 1 cdita de paprika
- 1000 g de camarones pelados
- sal, para sazonar al gusto
- pimienta negra molida, para sazonar al gusto
- 150 g de crema ácida
- 2 chiles chipotles adobados
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo, en polvo, o al gusto
Crema
- 250 g de mayonesa
- 250 g de crema ácida
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1926.5 kJ / 460.5 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1778.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilaquiles rojos
25min
Pay de guayaba con almendras
4 godz. 30 min
Dip de Ostiones ahumados
30min
Salsa roja de molcajete
10min
Tortas ahogadas
2 Std. 40 Min
Frijoles Maneados
20min
Salsa azteca
30min
Lonches bañados tipo Gemma
55min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35min
Camarones cremosos a la diabla
40min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25min