Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 80 g de aceite de oliva
- 50 g de brandy
-
600
g de fumet de Pescado de Roca y Marisco 100% Natural Gallina Blanca
lub 600 g de agua - 100 g de puerro en rodajas
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 - 2 dientes de ajo
- 50 g de pimiento rojo en trozos
- 50 g de zanahoria en rodajas
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 150 g de filetes de merluza fresca
- 150 g de lomos de rape sin piel ni hueso
- 100 g de nata
- 6 hojas de albahaca fresca
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1139 kJ / 272 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 549.8 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado donostiarra
1 Std.
Crema de gambones
45 Min
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20h
Crema de gambas al brandy con caviar de erizos
35 Min
Minipastel de pescado y marisco
40 Min
Congrio con garbanzos a la marinera
45 Min
Crema con rape y gambas
30 Min
Velouté de carabineros con vino Manzanilla
1 Std.
Crema fría de bacalao
3 godz. 10 min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1 Std. 10 Min
Rape en salsa americana
1 Std.
Crema de calabaza y langostinos
45 Min