Urządzenia i Akcesoria
Halloween witches' hats
Przygotowanie 1 godz. 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
8 portions
Składniki
-
waffle cones medium size8
-
dark chocolate broken into pieces220 g
-
popping candy (approx. 30 g total)8 tsp
Chocolate biscuit bases
-
plain flour plus extra for dusting130 g
-
cocoa powder40 g
-
caster sugar60 g
-
baking powder1 tsp
-
unsalted butter cut into pieces (2 cm)130 g
-
vanilla bean paste½ tsp
-
salt1 pinch
Chocolate custard
-
full cream milk500 g
-
plain flour60 g
-
cocoa powder40 g
-
white sugar100 g
Decorations and assembly
-
dark chocolate broken into pieces60 g
-
natural food colouring (e.g. purple and green)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
155.9 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
3187 kJ /
758.8 kcal
Tłuszcz
29.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
18.1 g
Węglowodany
115.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesecake with meringue topping
3 Std. 30 Min
Japanese Bakery Special Custard
2 Std.
Banana berry mini loaves
1 Std. 30 Min
Apple crumble meringue slice
2 Std. 45 Min
Rocky road with vanilla bean marshmallow
3 Std. 30 Min
Watermelon granita
6 Std. 15 Min
Spider cakes
1 Std. 45 Min
Marshmallow pops
25 Std. 40 Min
Coffee semifreddo
6 Std. 30 Min
Mini monsters
1 Std. 25 Min
Freckle cake
26 Std. 40 Min
Ice cream cone cupcakes
55 Min