Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Light Sponges
- 225 g unsalted butter, softened
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g caster sugar
- 4 eggs
- 3 tbsp elderflower cordial
- 225 g self-raising flour
- 3 pinches ground turmeric
Darker sponges
- 225 g unsalted butter, softened
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g caster sugar
- 4 eggs
- 3 tbsp elderflower cordial
- 225 g self-raising flour
- 2 tsp ground turmeric
Lemon butter filling
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 70 g caster sugar
- 80 g unsalted butter
- 2 eggs
Butter icing
- 500 g unsalted butter, softened
- 700 g icing sugar
- 1 tbsp pouring (whipping) cream
- 2 tsp elderflower cordial
- 1 ¼ tsp ground turmeric
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2522 kJ / 600.5 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 327.3 mg
Alternatywne przepisy
Simple butter biscuits
3h 20min
Frozen strawberry cheesecake
24u.
Summer fruits in mulled cider syrup
45 min
Frozen strawberry mousse with cream cheese topping
1h 10min
Spider cakes
1u. 45min
Blackberry meringue cake
3h 55min
Black forest cake
5h
Hazelnut torte
3h 15min
Halloween witches' hats
4h 45min
Apricot Danish slice
40min
Gingerbread biscuits
2h 20 min
Apple tea cakes
1h 10min