Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup

Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup

4.8 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Mandarin cream
  • white sugar
    60 g
  • mandarin peel (of 1 mandarin)
  • milk
    200 g
  • egg yolks
    4
  • thickened cream
    200 g
  • water
    30 g
  • gelatine powder
    1 ½ tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • mandarin juice (1-2 mandarins)
    50 g
Mandarin syrup
  • sugar
    50 g
  • water
    100 g
  • mandarin juice (2-4 mandarins)
    100 g
  • mandarins segmented
    2
  • crème fraîche to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 36.6 mg
Białko 4 g
Kalorie 1069.8 kJ / 255.7 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 25.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...