Urządzenia i Akcesoria
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
6 portions
Składniki
Mandarin cream
-
white sugar60 g
-
mandarin peel (of 1 mandarin)
-
milk200 g
-
egg yolks4
-
thickened cream200 g
-
water30 g
-
gelatine powder1 ½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
mandarin juice (1-2 mandarins)50 g
Mandarin syrup
-
sugar50 g
-
water100 g
-
mandarin juice (2-4 mandarins)100 g
-
mandarins segmented2
-
crème fraîche to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
36.6 mg
Białko
4 g
Kalorie
1069.8 kJ /
255.7 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Slow Cooked Red Wine Poached Pears
Brak ocen
Spiral smoked salmon salad (Thermomix® Spiralizer, using modes, Adam Liaw)
10 min
Pickled jalapeños (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Whipped Feta
35 min
Lemon meringue tarts
25 godz. 30 min
Bordelaise Sauce
55 min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2 godz.
Orange liqueur zabaglione
15 min
Fresh jalapeño dip
5 min
Seeded sheet crackers (Toddlers and beyond)
1 godz. 30 min
Pistachio macarons
2 godz. 30 min
Pistachio and lemon curd cake
1 godz. 15 min