Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandarin cream
- 60 g white sugar
- mandarin peel (of 1 mandarin)
- 200 g milk
- 4 egg yolks
- 200 g thickened cream
- 30 g water
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g mandarin juice (1-2 mandarins)
Mandarin syrup
- 50 g sugar
- 100 g water
- 100 g mandarin juice (2-4 mandarins)
- 2 mandarins, segmented
- crème fraîche, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1069.8 kJ / 255.7 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 36.6 mg
Alternatywne przepisy
Far Breton with prunes
2 godz.
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Pistachio cream madeleines
24h 35min
Blueberry Jam
35min
Chocolate and strawberry domes
51h
George Calombaris' Licorice Ice Cream with Blackberries
24h 25min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40 min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Lemon curd (TM6)
15min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min