Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandarin cream
- 60 g white sugar
- mandarin peel (of 1 mandarin)
- 200 g milk
- 4 egg yolks
- 200 g thickened cream
- 30 g water
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g mandarin juice (1-2 mandarins)
Mandarin syrup
- 50 g sugar
- 100 g water
- 100 g mandarin juice (2-4 mandarins)
- 2 mandarins, segmented
- crème fraîche, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1069.8 kJ / 255.7 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 36.6 mg
Alternatywne przepisy
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
Spiced pear jam and chorizo
1h 35min
Caramel peach brioche
2 Std. 15 Min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5 min
Apple and cinnamon hot cross buns
2 Std. 20 Min
Rum and raisin ice cream
24 Std. 10 Min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24 Std. 25 Min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45 min
Cherry and peach loaf
1 Std. 55 Min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min