Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
TM6

Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup

4.9 (18 ocen)

Składniki

Mandarin cream

  • 60 g white sugar
  • mandarin peel (of 1 mandarin)
  • 200 g milk
  • 4 egg yolks
  • 200 g thickened cream
  • 30 g water
  • 1 ½ tsp gelatine powder
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 50 g mandarin juice (1-2 mandarins)

Mandarin syrup

  • 50 g sugar
  • 100 g water
  • 100 g mandarin juice (2-4 mandarins)
  • 2 mandarins, segmented
  • crème fraîche, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1069.8 kJ / 255.7 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
25.2 g
Tłuszcz
15.9 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Błonnik
0.2 g
Sód
36.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy