Raspberry ripple cones
TM6 TM5

Raspberry ripple cones

5.0 (1 ocena)

Składniki

Gelato

  • 225 g white sugar
  • 300 g double cream
  • 410 g full cream milk
  • 4 egg yolks
  • 1 vanilla bean and scraped out seeds
  • 450 g fresh raspberries

Raspberry ripple sauce

  • 10 g caster sugar
  • 2 tsp water

Assembly

  • 70 g milk chocolate, broken into small pieces or callets
  • 70 g dark chocolate (70% cocoa), broken into small pieces or callets
  • 9 waffle cones (see Tip)
  • hazelnuts, without skin or raw almonds, chopped, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1764.7 kJ / 421.8 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Błonnik
4.5 g
Sód
76.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy