Urządzenia i Akcesoria
Chocolate berry baked Alaska
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
8 portions
Składniki
Chocolate cake
-
unsalted butter softened, plus extra for greasing130 g
-
caster sugar120 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
eggs2
-
cocoa powder20 g
-
self-raising flour100 g
-
salt1 pinch
Ice cream
-
dark chocolate broken into pieces100 g
-
milk80 g
-
ground roasted wattleseed (optional - see Tips)1 tsp
-
pouring (whipping) cream (see Tips)500 g
-
condensed milk150 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
frozen mixed berries50 g
Meringue
-
egg whites4
-
caster sugar180 g
-
cream of tartar1 pinch
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
268.3 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
2945.4 kJ /
704 kcal
Tłuszcz
45.5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
27.7 g
Węglowodany
67.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 godz. 50 min
Almond shortcrust pastry
35 min
Steamed ginger pudding
3 godz. 5 min
Hazelnut meringue roulade
1 godz. 30 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 godz. 5 min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 godz. 25 min
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6 godz. 45 min
Orange liqueur zabaglione
15 min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min
Quick béchamel sauce
15 min
Pavlova
6 godz.