Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate cake
- 130 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 120 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 eggs
- 100 g self-raising flour
- 20 g cocoa powder
- 1 pinch salt
Ice cream
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 1 tsp ground roasted wattleseed (optional - see Tips)
- 80 g milk
- 500 g pouring (whipping) cream
- 150 g condensed milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g frozen mixed berries
Meringue
- 200 g caster sugar
- 3 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2741.2 kJ / 652.7 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 207.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche fruit tarts
4h
Orange and passionfruit Eton mess
2 Std. 50 Min
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 godz. 35 min
Chocolate fondants
30min
Lemon meringue pie
3 Std.
Profiteroles
2h
Raspberry chiffon cake
5 Std. 15 Min
Fruity pear mince tarts
2 Std. 30 Min
Royal icing (sugar glaze)
5 Min
Chocolate fondant cake
40min
Meringues
5h
Pavlova
6h