Wersje kompatybilne
Mini gluten free vanilla bundts with lemon glaze
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bundt
- 110 g unsalted butter, cut into pieces
- gluten free flour, to dust
- 2 eggs
- 140 g caster sugar
- 10 g grapeseed oil
- 100 g gluten free cornflour
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 pinch salt
- ½ tsp gluten free baking powder
Lemon glaze
- 75 g pure icing sugar
- 10 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1608.5 kJ / 384.4 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 51.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 56.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7sa 10 dk
Sweet Pastry Tartlets
1 Std. 45 Min
BBQ chicken pizza
1h 30 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min
Spiced Butternut Squash Bundt Cake with Maple Glaze
1 Std. 5 Min
Dumplings with chocolate centres and cherry sauce
1h 30 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min
Gluten free Viennesse whirl mince pies
1 Std. 45 Min
Argentinian Alfajores
1h 10min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1h 15 min
Traditional Apple pie
1h 30 min