
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z grzybami i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2
-
masła pokrojonego na kawałki25 g
-
liści szpinaku baby, świeżych250 g
-
grzybów, świeżych mieszanych, pokrojonych na kawałki300 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
bułki tartej40 g
Ciasto
-
wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów250 g
-
jajko1
-
oleju2 łyżki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu560 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
608.4 kcal /
2545.5 kJ
Białko
20.8 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
83 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
864.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska