Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 25 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g liści szpinaku baby, świeżych
-
300
g grzybów, świeżych, mieszanych, pokrojonych na kawałki
lub 300 g grzybów, mrożonych, mieszanych, uprzednio rozmrożonych , pokrojonych na kawałki - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g bułki tartej
Ciasto
- 250 g wody, ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
- 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2545.5 kJ / 608.4 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 864.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z mięsem
1h
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 Std. 35 Min
Pierogi z grzybami i karpiem
2h 35min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1h 15min
Faworki - róże
1h 10min
Smażone pierożki wonton
1 Std. 25 Min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14h
Pierogi z kapustą i grzybami
2óra 40p
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1h 10min
Pierogi z serem i jagodami
1h 15min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 Std.
Pierogi ruskie
1óra 30p