Pierogi z grzybami i szpinakiem

Pierogi z grzybami i szpinakiem

4.7 149 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła pokrojonego na kawałki
    25 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    250 g
  • grzybów, świeżych mieszanych, pokrojonych na kawałki
    300 g
    300 g grzybów, mrożonych, mieszanych, uprzednio rozmrożonych , pokrojonych na kawałki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • bułki tartej
    40 g
Ciasto
  • wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
    250 g
  • jajko
    1
  • oleju
    2 łyżki
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    560 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 608.4 kcal / 2545.5 kJ
Białko 20.8 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 83 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 864.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...