
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z grzybami i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
25 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g liści szpinaku baby, świeżych
-
300 g grzybów, świeżych mieszanych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g bułki tartej
Ciasto
-
250 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
2 łyżki oleju
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
608.4 kcal /
2545.5 kJ
Białko
20.8 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
83 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
864.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska