Pierogi z grzybami i szpinakiem

Pierogi z grzybami i szpinakiem

4.7 154 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • 100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 g masła pokrojonego na kawałki
  • 250 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 300 g grzybów, świeżych mieszanych, pokrojonych na kawałki
    300 g grzybów, mrożonych, mieszanych, uprzednio rozmrożonych , pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g bułki tartej
Ciasto
  • 250 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • ¼ - ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 864.2 mg
Białko 20.8 g
Kalorie 2545.5 kJ / 608.4 kcal
Tłuszcz 21.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...