Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
Ciasto czekoladowe
-
4 jajka
-
100 g cukru
-
125 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
125 g masła pokrojonego na kawałki
-
masło do natłuszczenia
-
mąka pszenna do oprószenia
-
100 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
600 g wody
Bita śmietana i czekoladowe nadzienie
-
315 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na 2 cm kawałki
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
112.5 mg
Białko
8 g
Kalorie
2248.8 kJ /
537.5 kcal
Tłuszcz
41.1 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
24.3 g
Węglowodany
35.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto z groszkami czekoladowymi i orzechami
1 godz. 30 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Zimowe latte macchiato
15 min