
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
Ciasto czekoladowe
-
jajka4
-
cukru100 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki125 g
-
masła pokrojonego na kawałki125 g
-
masło do natłuszczenia
-
mąka pszenna do oprószenia
-
mąki pszennej100 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
wody600 g
Bita śmietana i czekoladowe nadzienie
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki315 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na 2 cm kawałki80 g
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537.5 kcal /
2248.8 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
41.1 g
Węglowodany
35.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
24.3 g
Sód
112.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Czekoladowe kąski z orzechami
1 godz.
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 godz. 15 min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Fondue malinowe z biszkoptami
25 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 godz. 15 min
Brownie (wegańskie)
1 godz.
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min