
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto makowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków
Składniki
Ciasto
-
200 g maku
-
3 jajka
-
250 g cukru
-
250 g mleka
-
200 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Lukier cytrynowy
-
80 g cukru
-
4 kawałki skórki z cytryny (1 x 4 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
213 kcal /
888 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska