
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 300 g kapusty kiszonej, świeżej
- 2 jajka
- 50 g płatków owsianych
- 50 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka kminku, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- sera feta, pokrojony na małe kawałki, ilość do podania (ok. 100 g) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 269.4 kJ / 64.4 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 200.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Bigos z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Naleśniki jabłkowe
30 min
Kapuśniak z białej kapusty
40 min
Bułki na parze
2 godz. 10 min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Majonez curry
10 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
1 godz. 45 min