Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków
Składniki
-
225 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
240 g śmietany, 36% tłuszczu
-
4 jajka rozm. L (230 g)
-
6 żółtek (120 g)
-
200 g miodu
-
60 g mąki pszennej typ 500
-
20 g kakao
-
100 g wiórków kokosowych
-
200 g bananów pokrojonych w plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
32.6 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1179.1 kJ /
281.6 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3 godz.
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3 godz. 30 min
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2 godz. 15 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
1 godz. 10 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 godz.
Brownie z pistacjami
1 godz. 45 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min