
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki750 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki150 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Ciasto
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów250 g
-
jajko1
-
oleju20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu560 g
-
sól do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
630.8 kcal /
2641.2 kJ
Białko
15.9 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
95.5 g
Błonnik
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Ciasto wonton
50 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min