Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 750 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego na kawałki
- 20 g oleju rzepakowego
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
- 250 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
- 1 jajko
- 20 g oleju
- 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- sól, do gotowania pierogów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2641.2 kJ / 630.8 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 95.5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1h 30min
Kopytka
40 Min
Pyzy z mięsem
1h 20min
Czebureki
2h 35 min
Pierogi z mięsem
1h
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1h 35min
Pierożki shaomai
2u.
Pierogi z grzybami i karpiem
2h 35 min
Kartacze z mięsem
1h
Placki ziemniaczane
45min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1h 30min
Pierogi ruskie
1h 30min