Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku

Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku

4.3 84 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
    750 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
    150 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Ciasto
  • wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
    250 g
  • jajko
    1
  • oleju
    20 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    560 g
  • sól do gotowania pierogów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 630.8 kcal / 2641.2 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 95.5 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...