Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 8 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 200 g di burro morbido, a pezzi (vedere varianti)
- 1 - 2 pizzichi di sale
- ½ limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 6606 kJ / 1579 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 170.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2h 25min
Zabaione
15 Min
Burro all'erba cipollina
1h 15min
Burro al tonno
1h 20min
Insaporitore per pesce
10 Min
Maionese
10 Min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10h 30min
Merluzzo in salsa aioli
1h
Burro ai gamberi
2h 35min
Burro alla Maître d’Hotel
50min
Burro mediterraneo
5 Std. 20 Min
Salsa tartara
10 Min