Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di cipolla a metà
- 1 spicchio di aglio a metà, senz'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di fegatini di pollo o di coniglio
- 30 g di salame veneto tipo Soppressa, a cubetti (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, dissalati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- ½ limone il succo, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 130 g
- Kalorie
- 2176 kJ / 520 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Polenta bianca morbida con sugo alle vongole
1h 55 min
Crostini con crema di milza
1h
Polenta
1h
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Lampredotto
1h 20min
Capriolo alla valdostana
1h 45min
Crema spalmabile ai 4 formaggi
15min
Paté di funghi
1h 30min
Schiacciata con l'uva
2h
Crostini con fegatini di pollo
40min
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Paté di fegatini
30min