Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 35 g azeite
- 300 g cebola cortada em rodelas
- 150 g tomate em pedaços
- 200 g pimento vermelho cortado em tiras
- 200 g pimento verde cortado em tiras
- 800 g polvo descongelado
- 50 g vinho branco
- 50 g água
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1308.8 kJ / 312.8 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 710.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de batata com brócolos e carne picada
1h 20min
Creme de limão com morangos
10 min
Guisado de porco com puré de batata
9h
Almôndegas com legumes estufados
45min
Lombos de red fish e linguiça com cenoura à algarvia
45min
Crocante de chocolate com framboesa
3h
Feijoada à marinheiro
1h
Arroz de chocos
35min
Lombo de porco com ameixa
13h 30 min
Jardineira de frango
35min
Coxas de frango com puré de cenoura
8h 45 min
Guisado de vitela, cogumelos e pimentos
8h 30 min