Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à spätzles
- 5 œufs
- 250 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 500 g de farine de blé
La garniture
- 30 g de beurre doux
- 300 g de girolles fraîches
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 5 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1973 kJ / 468 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2h 30min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Kougelhopf
2 godz. 55 min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1sa 55 dk
Streusel
2h
Manneles
1 godz. 30 min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14h 15min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 godz. 30 min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 godz. 10 min
Spaetzles à l'alsacienne
40 min