![Spätzles aux girolles Spätzles aux girolles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3E2A306F-A6EC-498A-B54D-95ECF84199B2/Derivates/73777200-A934-4D19-99EB-BB652D4C11D6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à spätzles
- 5 œufs
- 250 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 500 g de farine de blé
La garniture
- 30 g de beurre doux
- 300 g de girolles fraîches
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 5 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1973 kJ / 468 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Kougelhopf
2 Std. 55 Min
Manneles
1h 30 min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55 min
Butterbredele
2h 30min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3j
Sorbet à la quetsche et tuiles à la pistache
45 min
Soupe de quetsches et glace à la cannelle
12h 45min
Streusel
2h
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1j 10 menit
Spaetzles à l'alsacienne
40 min