Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de sucre en poudre
- 2 bâtons de cannelle
- 500 g d'amandes décortiquées
- 2 c. à café de miel
- 3 blancs d'œufs (œufs moyens)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 325 kJ / 77 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2 Std. 30 Min
Schwowebraedele
1 Std. 10 Min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Bredele à la cannelle
1 Std.
Biscuits pain d'épices
45 Min
Spritzbredele
25 Min
Vanille Kipferl
35 Min
Streusel
2 Std.
Manneles
1 Std. 30 Min
Linzer torte
2 Std.
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4 Std. 30 Min
Spätzles aux girolles
50 Min