Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 350 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'agar-agar (2 g)
- le zeste d'un citron vert
- 400 g d'eau
- le jus de 4 citrons verts (200 g env.)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1110.4 kJ / 265.6 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Sorbet citron
8 godz. 30 min
Sorbet au citron et au limoncello
4 godz. 10 min
Sorbet à l'orange
12 Std.
Glace au café
12 Std.
Sorbet poire avec morceaux
12 Std.
Glace rhum raisins
12 Std.
Sorbet à la fraise
12 Std.
Glace à la pistache
12 Std.
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h
Sorbet à l'abricot
10 min
Glace menthe-chocolat
12 Std.
Sorbet mangue-Passion
12 Std.