![Tarte sucrée au potiron Tarte sucrée au potiron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3ECFC421-FD4F-49B4-BEBC-2E18150E50C8/Derivates/12953687-bdfe-46a5-a8ab-3127f6ac3f4b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farine de blé, pour le moule
- 1 pâte brisée maison
- 50 g d'amandes émondées
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 500 g d'eau
- 500 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 2 œufs
- 4 jaunes d'œufs
- 150 g de cassonade
- 60 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 c. à soupe de rhum
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2235 kJ / 535.6 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaronis du chalet
45 dk
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1j 15 menit
Cheesecake à la citrouille et aux épices
4 godz. 55 min
Pumpkin pie
2 Std.
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Gâteau de Pâques
1 Std. 45 Min
Pizza aux figues
2 Std. 15 Min
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2h 35min
Gâteau aux kakis
50 dk
Pain d'épice lucernois
55 min
Tarte au vin cuit
45 dk
Tarte sucrée au potiron
1h