Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 25 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 150 g de beurre, détaillé en dés et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 380 g de confiture de fraises (1 pot)
- farine de blé, pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1864.4 kJ / 449.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 Min
Kouglof alsacien
4ч. 20 мин.
Spätzles aux girolles
50 Min
Kougelhopf
2h 55min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Kouglof
3h 20min
Manneles
1 Std. 30 Min
Bredele à la cannelle
1 Std.
Spritzbredele
25 dk
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min
Vanille Kipferl
35min
Streusel
2h