Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 25 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 150 g de beurre, détaillé en dés et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 380 g de confiture de fraises (1 pot)
- farine de blé, pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1864.4 kJ / 449.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Bredele à la cannelle
1 Std.
Kougelhopf
2 godz. 55 min
Kouglof
3 godz. 20 min
Streusel
2h
Cuisses de dames
1h 35min
Stollen
3h 45min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Bredele
12h 45min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30min
Kringle (Estonie)
2 godz. 40 min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min
Linzer à la confiture de framboise
1h 45min