Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 180 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel, et 5 g à ajuster en fonction des goûts
- 50 g d'huile d'olive
- ½ c. à café d'ail en poudre
- 250 g de tomates cerise
- 1 pincée d'origan frais
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 175.6 kJ / 42 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pan bagnat végétal
1 Std. 30 Min
Focaccia des Pouilles
1 Std. 10 Min
Focaccia aux olives
2 Std.
Focaccia au romarin
2 Std. 20 Min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1 Std. 50 Min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3 Std. 15 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2 Std.
Focaccia au thym et huile d'olive
1 Std. 55 Min
Fougasse aux olives, tomates confites et scarmoza
2 Std. 45 Min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 Min
Mini focaccias à l'origan
3 Std. 40 Min
Pesto classique au basilic
10 Min