![Focaccia au romarin et huile d'olive Focaccia au romarin et huile d'olive](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6E729D6A-ADFA-4492-AE57-0E3BE1F8D945/Derivates/F5669723-EBDF-444C-BBB1-B54F1AB1D8F7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 300 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 40 g d'huile d'olive extra vierge, à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour huiler
- 420 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
La finition
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour huiler
- 20 g d'eau
- 2 brins de romarin frais
- 2 - 3 pincées de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1398.8 kJ / 334.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
Focaccia au romarin
2 godz. 20 min
Pesto au basilic
10 min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1 godz. 50 min
Focaccia au pecorino, au lard et crème d'artichaut
2ч. 30 мин.
Focaccia aux olives
3ч.
Focaccia au thym et huile d'olive
1 godz. 55 min
Focaccia croquante
3ч.
Focaccia aux olives
2h
Focaccia au thym
3ч.
Fougasse au romarin
3 godz. 25 min
Focaccia des Pouilles
1ч. 10 мин.