
Urządzenia i Akcesoria
Red Velvet - ciasto buraczane
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Ciasto buraczane
-
mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej120 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 g
-
cukru200 g
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki200 g
-
jajka2
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki120 g
-
octu2 łyżeczki
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
mąki tortowej250 g
-
kakao, niesłodzonego, naturalnego1 łyżka
-
suchych drożdży2 łyżeczki
Krem
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
cukru pudru80 - 100 g
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
596.4 kcal /
2495.3 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
34.1 g
Węglowodany
66.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
20.2 g
Sód
168.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska