Red Velvet - ciasto buraczane
TM6 TM5

Red Velvet - ciasto buraczane

2.6 (58 ocen)

Składniki

Ciasto buraczane

  • 120 g mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 200 g cukru
  • 200 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 120 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki octu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 250 g mąki tortowej
  • 1 łyżka kakao, niesłodzonego, naturalnego
  • 2 łyżeczki suchych drożdży
    lub 20 g świeżych drożdży, pokruszonych

Krem

  • 200 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej
  • 250 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 80 - 100 g cukru pudru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2495.3 kJ / 596.4 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
66.8 g
Tłuszcz
34.1 g
Tłuszcz nasycony
20.2 g
Błonnik
1.8 g
Sód
168.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy