Red Velvet - ciasto buraczane

Red Velvet - ciasto buraczane

2.6 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

Ciasto buraczane
  • mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
    120 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    10 g
  • cukru
    200 g
  • czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • jajka
    2
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    120 g
  • octu
    2 łyżeczki
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • mąki tortowej
    250 g
  • kakao, niesłodzonego, naturalnego
    1 łyżka
  • suchych drożdży
    2 łyżeczki
    20 g świeżych drożdży
Krem
  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    200 g
  • cukru pudru
    80 - 100 g
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 596.4 kcal / 2495.3 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 34.1 g
Węglowodany 66.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 20.2 g
Sód 168.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...