Urządzenia i Akcesoria
Red Velvet - ciasto buraczane
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Ciasto buraczane
-
120 g mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
200 g cukru
-
200 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
2 jajka
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki octu
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
250 g mąki tortowej
-
1 łyżka kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
20 g świeżych drożdży2 łyżeczki suchych drożdży
Krem
-
200 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
80 - 100 g cukru pudru
-
250 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
168.3 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
2495.3 kJ /
596.4 kcal
Tłuszcz
34.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
20.2 g
Węglowodany
66.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Muffinki marchewkowe z makiem
1 godz.
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 godz.
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Ciasto makowe
1 godz.
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min