
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baza do semifreddo
- 140 g cukru
- 40 g wody
- 4 żółtka
-
1
łyżeczka pasty waniliowej
lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Syrop kawowy
- 20 g wody
- 60 g cukru
- 20 g kawy rozpuszczalnej
Semifreddo
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 50 g groszku z gorzkiej czekolady (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 452 kcal / 1896 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 12 g