
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baza do semifreddo
- 140 g cukru
- 40 g wody
- 4 żółtka
- 1 łyżeczka pasty waniliowej
Syrop kawowy
- 20 g wody
- 60 g cukru
- 20 g kawy rozpuszczalnej
Semifreddo
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g groszku z gorzkiej czekolady (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1896 kJ / 452 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serniczki w słoikach
4godz.
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3godz. 50min
Tiramisu Caffé Latte
1godz. 30min
Krem angielski (Crème anglaise)
2godz. 25min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2godz. 35min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2godz. 30min
Bailey's panna cotta
1godz. 30min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2godz. 45min
Serniczki z wiśniami
45min
Tarta czekoladowa
1godz. 50min
Deser z solonym karmelem
1godz.
Semifreddo zabajone
13godz.