Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Salz
- 1 Spritzer Essig
Fülle
- 60 g Haselnüsse
- 200 g vegane Margarine, in Stücken
- 150 g Semmelbrösel, vegan
- 70 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 800 g weiße Weintrauben, kernlos
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
Weinsauce
- 250 g Weißwein
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 EL Vanillezucker
- 120 g Cashewsahne, selbst gemacht (siehe Grundrezepte)
- 20 g Maisstärke
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2715 kJ / 648 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch (vegan)
1 Std. 10 Min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Cranberry-Mohn-Schnecken
2h 10min
Krautkrapfen mit weißen Bohnen
1 Std. 20 Min
Zwetschkenknödel mit Nussbröseln (vegan)
1 Std. 15 Min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1h 40min
Vegane Donauwellen
4h 15min
Germknödel mit Mohn (vegan)
1 Std. 30 Min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45min
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Strudelgrundteig
45min