Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Salz
- 1 Spritzer Essig
Fülle
- 60 g Haselnüsse
- 200 g vegane Margarine, in Stücken
- 150 g Semmelbrösel, vegan
- 70 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 800 g weiße Weintrauben, kernlos
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
Weinsauce
- 250 g Weißwein
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 EL Vanillezucker
- 120 g Cashewsahne, selbst gemacht (siehe Grundrezepte)
- 20 g Maisstärke
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2715 kJ / 648 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Gebackene Apfelringe (vegan)
40min
Gebackene Holunderblüten
1u. 30min
Erdäpfelsackerl mit Mangold und Pilzen (vegan)
1u. 30min
Steirischer Kürbisreindling (vegan)
2u. 20min
Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline
1u. 20min
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45min
Zwetschkenknödel mit Nussbröseln (vegan)
1u. 15min
Tiroler Schlutzkrapfen (vegan)
1u. 30min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1u. 40min
Mohnschnecken (vegan)
1h 10min
Germknödel mit Mohn (vegan)
1u. 30min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45min