Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Rohrzucker
- 100 g Kürbiskerne
- 100 g Rosinen
- 2 EL Rum
- 1 ½ TL Zimt, gemahlen
- 300 g Kürbisfleisch, entkernt und falls nötig geschält, in Stücken
- 50 g Wasser
-
70
g Sojadrink
lub 70 g Reisdrink - 70 g neutrales Öl
- 500 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 20 g frische Germ
- 1 TL Salz
- 1 Bio-Zitrone, Schale abgerieben
- 50 g Margarine vegan
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1340.9 kJ / 320.5 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 245 mg
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch (vegan)
1 Std. 10 Min
Cranberry-Mohn-Schnecken
2 Std. 10 Min
Vegan Challah Bread
2 Std. 30 Min
Zwetschkenknödel mit Nussbröseln (vegan)
1 Std. 15 Min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1 Std. 40 Min
Nuss-Kokos-Schnitten (vegan)
1 Std. 15 Min
Saurer Tofu mit Wurzelgemüse (vegan)
40 Min
Zwetschkenkuchen (vegan)
1 Std.
Kokoskuchen (vegan)
50 Min
Mohnkuchen
1 Std.
Kürbismuffins mit Zitronen-Minz-Glasur (vegan)
45 Min
Mohnschnecken (vegan)
1 Std. 10 Min