Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- etwas Butter zum Einfetten
- 75 g Vollrohrzucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 400 g Marillen
- 45 g Mandeln, geschält
- 2 - 3 TL Rosenwasser
- 1 TL Vanillezucker
- 3 Eier
- 1 Prise Salz
- 250 g Schlagobers
- 100 g Weizenmehl, universal
- etwas Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1 Std. 30 Min
Limoncello-Tartelettes
3 Std. 15 Min
Mohnbuchteln mit Rotwein-Schoko-Sabayon
2 godz. 35 min
Far Breton
9 Std. 20 Min
Orangen-Aprikosen-Kuchen im Glas
1h 5min
Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme
5 Std.
Nusstarte mit Aprikosen
1 Std.
Zwetschken-Mohn-Strudel
2 Std.
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1 Std. 30 Min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5h 40min
Birnenkuchen alla Toscana
3 Std. 20 Min
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1 Std. 30 Min