Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grießstruderl
- 80 g Rosinen
- 2 EL Rum
- 80 g vegane Margarine, in Stücken
- 500 g Mandeldrink
- 70 g Vollrohrzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 2 TL geriebene Orangenschale
- 100 g Weizengrieß
- 120 g vegane Sahne
- 1 - 1 ½ Packungen gezogener Strudelteig (6 Strudelteigblätter)
- 500 g Wasser
Brombeersauce
- 450 g Brombeeren, etwas mehr zum Dekorieren
- 80 g Vollrohrzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 100 - 120 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1 Bio-Orange, in Scheiben, zum Garnieren
- frische Minze zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2160 kJ / 516 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 8.5 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelpuffer mit Dillsauce (vegan)
30 min
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45 min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1 Std. 20 Min
Traubenstrudel mit Weinsauce (vegan)
1 godz. 45 min
Birnen-Obersschnitten
1h 30min
Quarkklöße im Melonensud
1h
Kren, milchsauer vergoren
72 Std. 25 Min
Veltliner Kraut mit Trauben
1 godz. 45 min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1h 40min
Germknödel mit Mohn (vegan)
1h 30min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45 min
Grießpudding mit Mango (vegan)
20 min