Gedämpfte Grießstruderl mit Brombeersauce (vegan)
TM6 TM5

Gedämpfte Grießstruderl mit Brombeersauce (vegan)

4.4 (10 ocen)

Składniki

Grießstruderl

  • 80 g Rosinen
  • 2 EL Rum
  • 80 g vegane Margarine, in Stücken
  • 500 g Mandeldrink
  • 70 g Vollrohrzucker
  • 1 TL Vanillezucker
  • 1 Prise Salz
  • 2 TL geriebene Orangenschale
  • 100 g Weizengrieß
  • 120 g vegane Sahne
  • 1 - 1 ½ Packungen gezogener Strudelteig (6 Strudelteigblätter)
  • 500 g Wasser

Brombeersauce

  • 450 g Brombeeren, etwas mehr zum Dekorieren
  • 80 g Vollrohrzucker
  • 1 TL Vanillezucker
  • 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
  • 100 - 120 g Orangensaft, frisch gepresst
  • 1 Bio-Orange, in Scheiben, zum Garnieren
  • frische Minze zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2160 kJ / 516 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
67 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
8.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy