Marillen-Paradeiser-Ketchup

Marillen-Paradeiser-Ketchup

4.6 5 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 505 godz. 10 min
1 Liter

Składniki

  • schwarze Pfefferkörner
    ¼ TL
  • Koriandersamen
    ¼ TL
  • braune (bzw. schwarze) Senfkörner
    ¼ TL
  • getrocknete Lorbeerblätter
    2
  • Gewürznelken
    2
  • Sternanis
    1
  • Wacholderbeeren
    2
  • Kardamomkapseln
    2
  • Zimt, gemahlen
    ¼ TL
  • Schalotten halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehen
    20 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Tomatenmark
    2 EL
  • Marillen entkernt und halbiert
    700 g
  • Fleischparadeiser entkernt und geviertelt
    200 g
    200 g stückige Paradeiser, aus der Dose
  • Apfelessig
    50 g
  • Salz
    1 TL
  • Cayennepfeffer
    ½ TL
  • Gelierzucker 2:1
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 41 kcal / 170 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...