
Urządzenia i Akcesoria
Marillen-Paradeiser-Ketchup
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 505 godz. 10 min
1 Liter
Składniki
-
schwarze Pfefferkörner¼ TL
-
Koriandersamen¼ TL
-
braune (bzw. schwarze) Senfkörner¼ TL
-
getrocknete Lorbeerblätter2
-
Gewürznelken2
-
Sternanis1
-
Wacholderbeeren2
-
Kardamomkapseln2
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Schalotten halbiert120 g
-
Knoblauchzehen20 g
-
Olivenöl20 g
-
Tomatenmark2 EL
-
Marillen entkernt und halbiert700 g
-
Fleischparadeiser entkernt und geviertelt200 g
-
Apfelessig50 g
-
Salz1 TL
-
Cayennepfeffer½ TL
-
Gelierzucker 2:1100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
41 kcal /
170 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
1 g