Urządzenia i Akcesoria
Marillen-Paradeiser-Ketchup
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 505 godz. 10 min
1 Liter
Składniki
-
schwarze Pfefferkörner¼ TL
-
Koriandersamen¼ TL
-
braune (bzw. schwarze) Senfkörner¼ TL
-
getrocknete Lorbeerblätter2
-
Gewürznelken2
-
Sternanis1
-
Wacholderbeeren2
-
Kardamomkapseln2
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Schalotten halbiert120 g
-
Knoblauchzehen20 g
-
Olivenöl20 g
-
Tomatenmark2 EL
-
Marillen entkernt und halbiert700 g
-
200 g stückige Paradeiser, aus der DoseFleischparadeiser entkernt und geviertelt200 g
-
Apfelessig50 g
-
Salz1 TL
-
Cayennepfeffer½ TL
-
Gelierzucker 2:1100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
1 g
Kalorie
170 kJ /
41 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarber-Chutney
1 Std. 30 Min
Birnen-Senf
30 Min
Pfirsich-Chutney
40 Min
Erdbeerchutney
35 Min
Himbeer-Heidelbeer-Shrub
1 Std.
Erdbeerchutney mit grünem Pfeffer
1 Std. 5 Min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 Min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 Std.
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3 Std. 30 Min
Rote-Rüben-Senf
50 Min
Quitten-Meerrettich
30 Min
Birnen-Chutney
50 Min