![Buttermilch-Zitronen-Eis mit Hagebuttensauce Buttermilch-Zitronen-Eis mit Hagebuttensauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6afc7dabf3cd7edfd51e2317d598e25b/Derivates/79b601e527b7d2c39020ba10f855db8aa1ce970d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Bio-Zitronen
- 250 g Schlagobers
- 3 Eidotter
- 2 EL weißer Rum
- 100 g Zucker
- 100 g Buttermilch
- 200 g Hagebuttenmarmelade, fein passiert
- 20 g Honig
- 50 g Rotwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1708 kJ / 408 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Vogerlsalatsuppe mit Topfennockerl
50 min
Kartoffelmäuse
1h 20min
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20 min
Amarena-Eis
8h 10min
Macadamiawaffeln mit Orangensauce
40 min
Ananas-Vanille-Eislutscher
12 godz. 20 min
Mandel-Soufflés mit Himbeersauce
50 min
Christophene-Cremesuppe mit Räuchersaibling
35 min
Erdbeergeleeherzen (vegan)
2 Std. 15 Min
Kräuterschaumsuppe mit Knoblauchcroutons
25 min
Vanilleparfait mit Walderdbeeren
5 Std. 40 Min
Champagner-Zitronen-Slush
5min