Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft
- 250 g veganes Joghurt, natur
- 100 g veganer Sauerrahm (z.B. Crémesse oder selbst gemacht)
- 1 - 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- 1 ½ TL Salz
- 2 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Stücken
- 80 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 40 g Kartoffelstärke
- 6 EL Rapsöl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1237 kJ / 296 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch (vegan)
1 Std. 10 Min
Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline
1h 20min
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1h 20min
Vegane Käferbohnen-Burger
1h 45min
Vegane Rouladen mit Knödeln und Rotkraut
2h 30min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1 Std. 40 Min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1h 15min
Veganes Wiener Saftgulasch
1h
Vegane Eierspeise
10min
Germknödel mit Mohn (vegan)
1h 30min
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1 Std. 25 Min