Wersje kompatybilne
Vieiras sobre lecho de puerro (Noix de Saint-Jacques sur lit de poireau)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de puerro (solo la parte blanca en trozos)
- 3 chalotas
- 20 g de mantequilla
- 300 g de vino blanco semiseco
- 20 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 12 vieiras
- 3 cucharadas de crème fraîche
- 20 g de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 976 kJ / 232 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Rape al vapor con salsa verde
20min
Vieiras con salsa de curry y azafrán
15min
Setas de temporada con yema de huevo y crema suave de ajo (Julio Fernández Quintero)
1h 30min
Rodaballo en papillote con espárragos
30 min
Milhojas de bacalao ahumado y gelatina de tomate
6 godz. 20 min
Carpaccio de vieiras con aceite a la vainilla
1h 10min
Corvina con ratatouille
45 min
Lubina en papillote con crema de grelos
45 min
Rodaballo al vapor con uvas
30 min
Magret de pato en papillote con salsa de naranja (Magret de canard en papillote, sauce à l'orange)
2h 15min
Crema de gambas al brandy con caviar de erizos
35min