![Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/725B7606-6184-419E-9B69-BDDA73F5EC68/Derivates/C271F959-252D-44C7-A196-CF04F93FFE5D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace façon “Viennetta”
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 6 blancs d'œufs
- 200 g de sucre glace maison
- 1000 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 1 c. à soupe d'extrait de vanille
La sauce chocolat
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 160 g de lait entier
- 50 g de chocolat noir 70% de cacao
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2803 kJ / 674 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 49.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au chocolat
24sa
Pâte à tartiner
15 min
Glace à la vanille
12 godz.
Glace au chocolat
12 godz.
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45min
Sucre vanillé
72 godz.
Petits chocolats à la liqueur
3h 10min
Pâtes au cacao
48 Std.
Mystère cœur chocolat
3sa 35 dk
Le saucisson au chocolat
6 Std. 15 Min
Miniviennoiseries express
5sa 20 dk
Pâte feuilletée express
2 Std.