Œufs mollets à la dijonnaise

Œufs mollets à la dijonnaise

4.5 160 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • d'eau
    400 g
  • œufs
    6
  • d'échalotes coupées en deux (2-3 échalotes)
    60 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • d'estragon frais ciselé
    1 c. à soupe
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de beurre doux détaillé en dés
    20 g
  • de moutarde forte
    1 c. à soupe
  • de moutarde à l'ancienne
    1 c. à soupe
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de persil frais équeutés
    6 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 192 kcal / 776 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 3.2 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...