Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de pommes de terre, coupées en petits morceaux (2 cm env.)
- 400 g de betteraves cuites, coupées en morceaux
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de lait
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 621 kJ / 147 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Purée de poireau - à partir de 12 mois
20 min
Purée de carottes au jus d'orange et émietté de cabillaud
30 min
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40 min
Purée potiron-orange
30 min
Purée carotte-pomme de terre
25 min
Purée de maïs et bouquets de brocoli - à partir de 12 mois
25 min
Purée carotte-coco
40 min
Purée de petits pois
30 min
Purée courgettes et veau au basilic
20 min
Purée butternut-noisettes
50 min
Purée de courgette - à partir de 6 mois
15 Min
Purée panais potiron
45 min