![Purée de pommes de terre-betterave Purée de pommes de terre-betterave](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/16F7F2EB-47D1-43CE-9BF2-BBA9E8567E62/Derivates/02bea043-5bda-4dc4-b3b6-005a73a069e2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de pommes de terre, coupées en petits morceaux (2 cm env.)
- 400 g de betteraves cuites, coupées en morceaux
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de lait
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 621 kJ / 147 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Purée de chou-fleur aux raisins et boulettes
40 min
Purée potiron-orange
30 min
Purée butternut-noisettes
50 min
Purée de patate douce au gingembre
30 min
Purée carotte-pomme de terre
25 Min
Purée de butternut et roulé de veau
50 min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 min
Purée courgettes et veau au basilic
20 min
Purée panais potiron
45 min
Purée de petits pois
30 min
Purée de courgette - à partir de 6 mois
15 min
Purée carotte-coco
40 min