Purée de pommes de terre-betterave

Purée de pommes de terre-betterave

3.8 139 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 500 g de pommes de terre coupées en petits morceaux (2 cm env.)
  • 400 g de betteraves cuites coupées en morceaux
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 100 g de lait
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3.7 g
Kalorie 621 kJ / 147 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...