Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 1 - 2 spicchi di aglio a piacere
- 60 g di cipolla a metà
- 20 g di olio di oliva
- 120 g di ketchup
- 15 g di salsa Worcestershire
- 15 g di aceto di mele
- 15 g di senape
- ¼ - 1 cucchiaino di chili in polvere, a piacere
- ¼ cucchiaino di sale
- 400 g di filetti di petto di pollo, senza pelle, a pezzi (3 cm)
- 400 g di acqua
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
-
1 - 1 ½
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, a piacere
lub 1 - 1 ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), a piacere - 200 g di pasta secca tipo penne rigate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porkolt
1h 10min
Sfenj - donuts marocchini
3h
Spaghetti alla carbonara
30 min
Long Island Icetea
5 min
Ciorba
1h 10min
Costine di maiale alla messicana con pico de gallo
1 godz.
Pollo alla pechinese
55min
Arroz Rojo (Riso rosso messicano)
30 min
Sex on the beach
10min
Milkshake lampone e meringa
10min
Spezzatino di maiale alla portoghese
3h 10min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 min