Tarte aux fraises et à la chantilly

Tarte aux fraises et à la chantilly

3.9 75 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 parts

Składniki

La pâte
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
    100 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    200 g
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
La garniture
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de sucre vanillé maison
    1 c. à soupe
  • de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
    350 g
  • de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min. très froide
    100 g
  • de fraises coupées en deux
    250 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 475 kcal / 1984 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 30.6 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...