Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
La garniture
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 350 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 100 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min., très froide
- 250 g de fraises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1984 kJ / 475 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mille-feuille à l'abricot
45min
Tarte fraise, chantilly et pistache
40min
Tarte aux fraises
4h
Choux chantilly au clou de girofle
1 Std. 25 Min
Gâteau à la fraise
3u. 35min
Chantilly au clou de girofle
20min
Chantilly au chèvre sucrée
10min
Sablé aux amandes, duo fraise-kiwi et chantilly
3u. 15min
Tarte tatin
1h
Crème fouettée au coulis de fruits rouges
15min
Choux chantilly et fruits rouges
2h
Tarte aux pommes sur lit de compote
1h 30min