Tarte aux fraises et à la chantilly

Tarte aux fraises et à la chantilly

3.8 81 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 parts

Składniki

La pâte
  • 80 g de sucre en poudre
  • 100 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
La garniture
  • 80 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
  • 350 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min. très froide
  • 250 g de fraises coupées en deux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 5.8 g
Kalorie 1984 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 30.6 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...