Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 140 g d'oignons, coupés en deux
- 100 g de lait
- 20 g de fécule de maïs, type Maïzena®
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 3 œufs
- du sel, à ajuster en fonction des goûts
- du poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de riz cuit
- 80 g de restes de fromages (camembert sans croûte, chèvre...)
- 1 tranche de jambon, détaillée en dés
- 100 g de restes de légumes (carottes, poivrons...)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 764.7 kJ / 180.3 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 715.7 mg
Alternatywne przepisy
Cake tendre mozza jambon
1 Std. 20 Min
Petits cakes salés au chorizo et aux herbes
1 Std. 15 Min
Cake aux crevettes
1 Std.
Quiche lorraine façon gâteau magique
1 Std. 20 Min
Cake chorizo-emmental sans œuf
1 Std.
Cake damier aux olives et jambon blanc
2 Std. 30 Min
Tarte aux pommes express
50 Min
Cake aux 3 fromages
50 Min
Cake au thon
50 Min
Gâteau pommes-cannelle
1 Std.
Cake au chèvre, parmesan et tomates
40 Min
Cake pomme-lardons
1 Std. 10 Min