Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 140 g d'oignons, coupés en deux
- 100 g de lait
- 20 g de fécule de maïs, type Maïzena®
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 3 œufs
- du sel, à ajuster en fonction des goûts
- du poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de riz cuit
- 80 g de restes de fromages (camembert sans croûte, chèvre...)
- 1 tranche de jambon, détaillée en dés
- 100 g de restes de légumes (carottes, poivrons...)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 764.7 kJ / 180.3 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 715.7 mg
Alternatywne przepisy
Cake au chèvre, parmesan et tomates
40min
Cake tendre mozza jambon
1 godz. 20 min
Cake aux figues, roquefort et jambon
1 godz. 20 min
Cake aux lardons, pruneaux et amandes
1h
Cake pomme-lardons
1h 10min
Cake chorizo-emmental sans œuf
1h
Gâteau à la noix de coco
50min
Porkkanalaatikko (Gratin de carotte)
1 Std. 15 Min
Cake au jambon cru sans gluten
55 min
Cake aux 3 fromages
50min
Cake damier aux olives et jambon blanc
2h 30min
Cake au thon, polenta et olives noires
1h