Carpaccio de saumon, sorbet litchi au poivre sauvage

Carpaccio de saumon, sorbet litchi au poivre sauvage

4.9 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Le sorbet au litchi (la veille)
  • 80 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de poivre sauvage
  • 100 g d'eau
  • 300 g de litchis frais, épluchés et dénoyautés
  • le jus d'un citron vert
Le carpaccio de saumon (le jour même)
  • 350 g de saumon frais sans la peau
  • 6 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 6 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 6 brins de coriandre fraîche ciselés
  • 20 g d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 897 kJ / 213 kcal
Tłuszcz 9.3 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 20.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...