Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g basmati rice
- 40 g olive oil
- 100 g onions, quartered
- 10 g fresh coriander leaves, plus extra for garnishing
- 20 g fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 1 fresh green chilli, deseeded if desired
- 3 garlic cloves
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp fine sea salt
- 70 g tomato purée
- 400 g coconut milk
- 500 g raw prawns, peeled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2651 kJ / 634 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 62.6 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
Alternatywne przepisy
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Butter Chicken
50min
Prawn Curry with Basmati Rice
35min
Chicken Saag
50min
Green Curry Chicken
55min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Lamb Keema with Peas
1h
Prawn And Chicken Laksa
40min
Prawn Bhuna
30min
Keralan Fish Curry
30min