Wersje kompatybilne
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1500 g whole milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, finely grated zest only
Shortcrust Pastry
- 200 g plain flour
- 100 g unsalted butter, cold, diced (1 cm)
- ¼ tsp fine sea salt
- 60 g water, chilled
Filling
- 200 g fennel, core removed, quartered, fronds reserved for garnish
- 20 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 30 g cider vinegar
- 1 Tbsp brown sugar
- 30 - 40 g Swiss chard, stalks removed, thinly sliced
- 16 green olives, pitted (opcjonalnie)
- 2 large eggs
- 30 g whole milk
- 30 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
Pecorino Crisps
- 2 tsp dried fennel seeds
- 100 g pecorino cheese, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1861 kJ / 443 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2h 35min
Fig and Honey Smoothie
5min
Spinach and Cheese Soufflés
35 min
Shallot Tarte Tatin
2h
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1sa 55 dk
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1h 40min
Summer Pudding
8h 30min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Roasted Tomato Tart
2h
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h