Wersje kompatybilne
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1500 g whole milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, finely grated zest only
Shortcrust Pastry
- 200 g plain flour
- 100 g unsalted butter, cold, diced (1 cm)
- ¼ tsp fine sea salt
- 60 g water, chilled
Filling
- 200 g fennel, core removed, quartered, fronds reserved for garnish
- 20 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 30 g cider vinegar
- 1 Tbsp brown sugar
- 30 - 40 g Swiss chard, stalks removed, thinly sliced
- 16 green olives, pitted (opcjonalnie)
- 2 large eggs
- 30 g whole milk
- 30 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
Pecorino Crisps
- 2 tsp dried fennel seeds
- 100 g pecorino cheese, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1861 kJ / 443 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mediterranean Bread
5h 20min
Sicilian Caponata
30min
Polenta Muffins with Prawns and Mayo
1 godz. 25 min
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6 godz. 45 min
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1h 30 min
Honey and Blood Orange Cake
2 godz.
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 min.
Date and pistachio truffles (bethith)
30min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Pizza Bianca with Artichoke and Truffle Oil - Pizza Bianca con carciofi e olio al tartufo
1 godz. 25 min
Lemon and Roasted Garlic Speltotto
2 godz.
Hot Artichoke Dip
30min