Wersje kompatybilne
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegan 'Parmesan'
- 100 g blanched almonds
- 100 g cashew nuts
- 1 Tbsp savoury yeast flakes (vegetarian)
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp garlic powder
Spaghetti
- 1200 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 350 g dried wholewheat spaghetti
- 20 g fresh basil
- 2 garlic cloves
- 320 g ripe avocados, cut in pieces
- 2 limes, juice only (30 g)
- 30 g olive oil
- 150 g yellow cherry tomatoes, quartered
- 100 g tinned sweetcorn, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2184 kJ / 522 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Chickpea Pancakes
20 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 Min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Avocado Pesto Orecchiette
35 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 godz. 10 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 min