Wersje kompatybilne
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegan 'Parmesan'
- 100 g blanched almonds
- 100 g cashew nuts
- 1 Tbsp savoury yeast flakes (vegetarian)
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp garlic powder
Spaghetti
- 1200 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 350 g dried wholewheat spaghetti
- 20 g fresh basil
- 2 garlic cloves
- 320 g ripe avocados, cut in pieces
- 2 limes, juice only (30 g)
- 30 g olive oil
- 150 g yellow cherry tomatoes, quartered
- 100 g tinned sweetcorn, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2184 kJ / 522 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40 min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13 Std. 25 Min
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1h 30 min
Seitan Chilli
25min
Pasta with Squash and Chickpeas
30min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min.
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 godz. 15 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min