Wersje kompatybilne
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g plum tomatoes
- 160 g aubergine, washed, ends removed, halved lengthways
- 2 pinches fine sea salt, plus ¼ tsp
-
60
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 25 g walnut halves
- 1 garlic clove
- 50 g fresh basil leaves
- 100 g olive oil
- 200 g goat's cheese, soft, thinly sliced
- 4 pinches dried oregano
-
50
g honey
lub agave syrup - 40 g white wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2157.4 kJ / 515.6 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 660.2 mg
Alternatywne przepisy
Calzone Napoletano
1h 40min
Patatas Bravas with Aioli
1 Std. 15 Min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 Min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Neapolitan Pizza
9 Std.
Potato, Pea and Onion Samosa
1 Std. 35 Min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10min
Prosciutto and Mushroom Pizza
2h 45min
Pierogi with Meat
1h
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 Min