![Ficelle apéro oignon-olive Ficelle apéro oignon-olive](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/805F4453-58E0-423C-857A-E4E5C7354DBF/Derivates/B3382174-D5F7-41E9-926A-72704A0655F2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 150 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 140 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 130 g de farine de blé semi-complet, type 110
- ½ c. à café rase de sel
- 100 g d'olives vertes, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 894 kJ / 212 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20 min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
Pain aux céréales
3h 30 min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 Std. 45 Min
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3 Std. 40 Min
Baguette express
2h 35min
Pain aux noix
3 Std. 15 Min
Pain à la feta et aux olives
5h 15min
Pain ciabatta
3 Std. 45 Min
Cookies au chèvre et au thym
40 min
Pain aux graines
5h
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15 min