Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de beurre doux
- 60 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes émondées
- 200 g de lait
- 10 g de fécule de maïs
- 5 œufs, blancs et jaunes séparés
- 1 pincée de sel
- 30 g de chocolat noir, détaillé en carrés (6 carrés)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1324 kJ / 318 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé à l'ananas
35 Min
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1h
Wedding cake "Bonheur partagé" de Laetitia (Finale Thermostars 2017)
2h 30 min
Cheesecake vanille-fraise sans cuisson
4h 45min
Cheesecake aux noix de cajou (sans cuisson)
12 godz. 15 min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Le merveilleux
3h 40min
Amuse bouche : cromesquis de carotte
1h
Croquant au chocolat
16h 20min
Charlotte chocolat-banane
24h
Tartelettes meringuées à l'orange
2h
Charlotte au chocolat
6 Std. 20 Min