
Urządzenia i Akcesoria
Sok pomidorowy z bazylią
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 szklanki
Składniki
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki500 g
-
liści bazylii, świeżych5 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego20 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
sosu Tabasco® (opcjonalnie)1 - 2 krople
-
wody mineralnej, niegazowanej, schłodzonej250 g
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Kalorie
61 kcal /
254 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PORA NA POMIDORA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Sok z owoców jagodowych (od 6. miesiąca życia)
10 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Sok pomidorowy
20 min
Ketchup
1 godz.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Sok pomidorowy
15 min
Sok z jabłek, malin i cytrusów
10 min