Urządzenia i Akcesoria
Pikantne nachos
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
20 g sera parmezan
-
150 g mąki kukurydzianej
-
100 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 szczyptę chili, mielonego
-
300 g oleju do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.45 g
Kalorie
936 kJ /
224 kcal
Tłuszcz
14.05 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biszkopciki z galaretką w czekoladzie
3 Std. 50 Min
Mleczne cukierki
2 Std. 5 Min
Pierniczki
1 Std. 30 Min
Czekoladowe jajka z migdałami
3 Std. 15 Min
Chipsy z rozmarynem i tymiankiem
2 Std.
Domowe lizaki
40 Min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 Std. 45 Min
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40 Min
Chrupiące krążki cebulowe
30 Min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 Std. 25 Min
Słodki kalendarz adwentowy
1 Std. 20 Min
Gorąca czekolada
10 Min