Urządzenia i Akcesoria
Pikantne nachos
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
20 g sera parmezan
-
150 g mąki kukurydzianej
-
100 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 szczyptę chili, mielonego
-
300 g oleju do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.45 g
Kalorie
936 kJ /
224 kcal
Tłuszcz
14.05 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Burgery Kulfona
2 godz.
Granita w cytrynie
5 godz. 25 min
Chipsy z rozmarynem i tymiankiem
2 godz.
Domowe lizaki
40 min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min
Pierniczki
1 godz. 30 min