Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 800 g Tomaten, halbiert
- 1 rote Paprika (ca. 150 g), geviertelt
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Wasser
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Basilikum, getrocknet
- ½ TL Thymian, getrocknet
- 100 g Bulgur
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 898 kJ / 215 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Cremige rote Linsensuppe
45min
Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl
45min
Tomatensuppe
40min
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1h 10min
Rote Linsensuppe
40min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30min
Linsen-Tomaten-Suppe
30min
Kartoffel-Paprika-Suppe
1h
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45min
Möhren-Kichererbsen-Suppe
45min